Плов з курячим фаршем виручить вас, коли дуже хочеться їсти, а часу для готування найскладніших страв немає. Хоча його не назвеш справжнім пловом, але своїм смаком він наближений до традиційного. Готується такий плов швидко, та й фаршу багато не треба, а для розсипчастості береться довгозерний або пропарений рис. Готуємо плов на чавунній сковорідці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 200 гр.
- Курячий фарш – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати плов з курячим фаршем легко! Почистіть від лушпиння цибулину і часникові зубки. Ножем часник дрібно нарубаєте, а цибулю наріжте на невеликі кубики.
Моркву почистіть, промийте і наріжте на крупну тертку. Добре розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому до прозорості подрібнені цибуля та часник. Потім перекладіть в сковорідку терту моркву і, постійно помішуючи, обсмажте її до м’якості.
Потім у сковорідку до овочів перекладіть заздалегідь розморожений курячий фарш, виделкою розділіть його на шматочки і посмажте до повного випарювання соку. Фарш можна розморожувати не повністю, тоді він буде красивими середніми шматочками, як маленькі фрикадельки.
Потім до фаршу покладіть томатну пасту, все перемішайте і посмажте ще пару хвилин. Кілька разів промийте холодною водою рис і перекладіть його поверх обсмажених інгредієнтів. Потім блюдо посипте приправою для плову і сіллю.
Потім налийте в сковорідку вказане в рецепті кількість гарячої води (кип’ятити необов’язково). Плов доведіть до кипіння на великому вогні, потім вогонь зробіть мінімальним, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов протягом 10 хвилин. За цей час рис набубнявіє, але ще не буде готовий.
Через 10 хвилин плов ложкою акуратно перемішайте і тушкуйте ще 10-15 хвилин під кришкою. До кінця готування рис повністю вбере всю воду і буде м’яким.
Приготований плов з курячим фаршем залиште в сковорідці на 10 хвилин для настоювання і потім можете їсти.
Смачного!