У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати розсипчастий, соковитий, ніжний і смачний плов з курячим м’ясом. Вам знадобиться частина філе курки, пропарений рис, цибулю, моркву і трохи спецій.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Рис пропарений – 1 ст.
- Куряче філе – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати плов з курячим філе на сковороді. З лука зніміть піну і дрібно наріжте його.
Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.
Куряче філе промийте теплою водою, обсушіть і наріжте невеликими кубиками.
На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладіть цибулю і моркву обсмажте до м’якості. Потім додайте м’ясо і продовжуйте смажити.
Коли м’ясо трохи зарум’яниться, викладіть на сковороду промитий рис, додайте спеції і сіль.
Далі влийте воду і покладіть зубчики часнику. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте плов півгодини на повільному вогні.
Плов можна подавати на стіл відразу після приготування.
Смачного!