В мультиварці найчастіше багато господинь готують плов, а замінивши рис перловою крупою, у вас вийде цікаве і незвичайне блюдо, яке припаде до смаку навіть тим, хто не любить перловку. Готуємо плов перловий з куркою. Блюдо виходить низькокалорійне та легке, так що можна включати його в дієтичне меню.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Перлова крупа – 2 ст.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Вода – 5 ст.
- Часник – 5 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з перловки з куркою в мультиварці просто! Попередньо замочену перлову крупу залийте крутим окропом, потім трохи остудіть і на друшляку або сіте промийте холодною водою.
Почистіть і промийте цибулину і морквину. Потім цибулю наріжте на тонкі кільця, а моркву на тонку соломку.
Налийте в мультічашу трохи рослинного масла і встановіть програму «Смаження» на 10 хвилин. У розігрітому маслі обсмажте нарізані цибулю і моркву.
Куряче м’ясо промийте, наріжте на невеликі шматочки і покладіть в чашу. Обсмажте шматочки до легкої рум’яної скоринки з усіх боків.
Потім до обсмаженою інгредієнтів перекладіть підготовлену перлову крупу і ложкою розподіліть її рівним шаром. Додайте в чашу по своєму смаку сіль і спеції для плову. Поверх перловки покладіть неочищені зубчики часнику. Потім все залийте вказаним у рецепті кількістю чистої води.
Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Плов» або «Рис» на час за замовчуванням. Це зазвичай 40 хвилин, але якщо перловка ще не буде готова, то час подовжите. Після сигналу про завершення програми плов з перловки з куркою акуратно перемішайте, видаливши часникові зубки, зніміть пробу і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Пісний плов з грибами Плов без моркви Плов без цибулі Плов в мультиварці Плов в мультиварці Редмонд Плов з куркою Плов з куркою в мультиварці Поларіс