Плов з пропареного рису завжди виходить розсипчастим. Його можна готувати з різного виду м’яса. Більш легким виходить плов з курки, його можна подати на вечерю разом з овочевим салатом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис пропарений – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Курка – 450 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Часник – 5 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати плов з пропаренным рисом і куркою на сковороді? Рис промийте кілька разів, потім залийте двома склянками води і залиште в стороні.
Курку промийте, просушіть і наріжте великими шматками.
Складіть м’ясо в миску, додайте сіль і спеції, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.
На сковороді розігрійте олію, викладіть овочі, обсмажте до м’якості.
Потім додайте на сковороду м’ясо, смажте 10-12 хвилин.
Далі додайте рис, воду і цілі зубчики часнику.
Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і готуйте плов 20-30 хвилин.
Коли вода повністю вбереться, вимкніть вогонь, дайте настоятися плову під кришкою 10 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без моркви Плов з куркою на сковороді Плов з часником Розсипчастий плов з куркою