Плов з пропареного рису завжди виходить розсипчастим. Його можна готувати з різного виду м’яса. Більш легким виходить плов з курки, його можна подати на вечерю разом з овочевим салатом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис пропарений – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Курка – 450 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 5 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати плов з пропаренным рисом і куркою на сковороді? Рис промийте кілька разів, потім залийте двома склянками води і залиште в стороні.

Курку промийте, просушіть і наріжте великими шматками.

Складіть м’ясо в миску, додайте сіль і спеції, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.

Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками.

На сковороді розігрійте олію, викладіть овочі, обсмажте до м’якості.

Потім додайте на сковороду м’ясо, смажте 10-12 хвилин.

Далі додайте рис, воду і цілі зубчики часнику.

Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і готуйте плов 20-30 хвилин.

Коли вода повністю вбереться, вимкніть вогонь, дайте настоятися плову під кришкою 10 хвилин, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пісний плов Пісний плов з грибами Плов без м'яса Плов без моркви Плов з куркою на сковороді Плов з часником Розсипчастий плов з куркою