Щоб домашній плов з куркою вийшов розсипчастим, використовуйте пропарений рис. Вам не доведеться витрачати час на промивання продукту, що зекономить час. Оцініть простий рецепт для обіднього столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1,5 склянки
- Курка – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати плов з пропареного рису з куркою просто! Промиваємо курку під водою. Розбираємо продукт на великі шматки.
Занурюємо м’ясо в сковороду або казан з олією. Відразу ж додаємо сіль, лавровий лист і суміш перців. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю.
В цей час можна натерти моркву і подрібнити цибулю. Кладемо овочі до курки і розмішуємо.
Коли овочі стануть м’якими, всипаємо пропарений рис. Заливаємо вміст водою, щоб вона покривала рис на ширину двох пальців руки. Додаємо куркуму і часник цілком. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 30-40 хвилин.
Ароматний розсипчастий плов з куркою готовий. Розкладайте страву по тарілках і подавайте до столу!
Плов в казані на плиті Плов з курки з рисом Плов з куркою Плов з куркою в каструлі Плов з м'ясом Плов з часником Плов на сковороді Плов у каструлі