Щоб домашній плов з куркою вийшов розсипчастим, використовуйте пропарений рис. Вам не доведеться витрачати час на промивання продукту, що зекономить час. Оцініть простий рецепт для обіднього столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1,5 склянки
  • Курка – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з пропареного рису з куркою просто! Промиваємо курку під водою. Розбираємо продукт на великі шматки.

Занурюємо м’ясо в сковороду або казан з олією. Відразу ж додаємо сіль, лавровий лист і суміш перців. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю.

В цей час можна натерти моркву і подрібнити цибулю. Кладемо овочі до курки і розмішуємо.

Коли овочі стануть м’якими, всипаємо пропарений рис. Заливаємо вміст водою, щоб вона покривала рис на ширину двох пальців руки. Додаємо куркуму і часник цілком. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Ароматний розсипчастий плов з куркою готовий. Розкладайте страву по тарілках і подавайте до столу!

Плов в казані на плиті Плов з курки з рисом Плов з куркою Плов з куркою в каструлі Плов з м'ясом Плов з часником Плов на сковороді Плов у каструлі