Для легкої вечері за цим рецептом ви можете приготувати незвичайний, красивий і смачний плов з курки і пшона. Страва готується просто і швидко. Для цього плову виберіть свіжу крупу (за датою виготовлення на упаковці) і щоб вона була жовтою і чистою. Спеції виберіть на свій смак. Готуємо плов на сковорідці.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Курка – 250 гр.
  • Пшоно – 0.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати плов з пшона з куркою легко! Половинку цибулини наріжте на кубики і недовго, 2-3 хвилини, обсмажте на розігрітому рослинному маслі.

Очищену моркву наріжте на середню тертку, перекладіть в сковорідку до цибулі.

Потім овочі посоліть за смаком.

Куряче філе наріжте на невеликі шматочки, покладіть на сковорідку до овочів і їх трохи обсмажте.

Потім м’ясо з овочами залийте кип’яченою водою, щоб вони були повністю вкриті рідиною, і тушкуйте все на невеликому вогні протягом 5 хвилин. Пшоно кілька разів промийте холодною водою і перекладіть рівним шаром на сковорідку. Додайте листочок лавра або спеції за власним смаком.

Пшонку з м’ясом і овочами добре перемішайте. Тушкуйте плов під закритою кришкою і на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Плов під час готування трохи перемішуйте і, якщо рідина випарюється, додайте ще трохи води.

За цей час пшоно вбере всю воду, розбухне і у вас буде ціла сковорідка смачного і корисного плову. Можете подавати його до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов з грибами Плов Плов без моркви Плов без цибулі Плов з куркою на сковороді