Плов з додаванням сухофруктів набуває зовсім іншого звучання: стає більш соковитим, ароматним, з’являються виражені кисло-солодкі ноти. Назвати десертним такий плов ніяк не можна, оскільки, навіть незважаючи на відсутність м’яса, страва виходить ситним, поживним і відмінно підходить на обід. Тим, хто дотримується посту чи дотримуються у раді сється вегетаріанства, такий плов сподобається. Пропонуємо використовувати не білий рис, а червоний – плов стане ще більш незвичайним. Якщо ж віддаєте перевагу звичний білий рис, звичайно, пускайте в хід його.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Родзинки – 50 гр.
  • Курага – 70 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Барбарис – 20 гр.
  • Ягоди годжі – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 – 60 мл
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 350 – 380 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати плов з родзинками і курагою в мультиварці? Рис потрібно обов’язково добре промити, щоб звільнити зерна від крохмалю і забезпечити хорошу розсипчастість майбутнього плову. Робимо це в друшляку під проточною водою або в мисці, змінюючи порції води для промивання.

Вода до кінця промивання повинна стати повністю прозорою. Після промивання заливаємо рис холодною водою і залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики. Моркву чистимо, миємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі брусочки або, як варіант, тремо на крупній тертці.

Головку часнику трьом між долонями, щоб зняти верхню лушпиння, потім миємо, обсушуємо і зрізаємо нижню частину. Зубки повинні триматися разом.

Курагу, родзинки, чорнослив ретельно промиваємо в теплій воді, потім віджимаємо руками і обсушуємо рушником.

В чашу мультиварки наливаємо вказану кількість рослинного масла без запаху. Викладаємо в нього ріпчасту цибулю, потім моркву. Наступний шар – промитий і замочений рис (воду від замочування попередньо злити). На рис викладаємо курагу, родзинки, чорнослив, барбарис і ягоди годжі. Посипаємо зверху сіллю і вливаємо гарячу воду у зазначеній кількості.

Закриваємо прилад кришкою і вибираємо програму «Плов» на сорок п’ять хвилин. Натискаємо «Старт». Коли режим закінчить роботу, мультиварку вимикаємо, а плов залишаємо трохи настоятися. Не відкриваємо кришку ще п’ять-десять хвилин.

Після цього кришку мультиварки відкриваємо, а плов акуратно перемішуємо лопаткою – всі шари повинні змішатися. Готовий плов розкладаємо по тарілках і відразу подаємо до столу в гарячому вигляді.

Смачного!

Вірменський плов Пісний плов з грибами Плов Плов з м'ясом і чорносливом Плов з родзинками солодкий Співвідношення рису і води для плову в мультиварці Узбецький плов в мультиварці