Досить швидкий варіант плову на швидку руку. Все, що потрібно, це злегка обсмажити овочі в мультиварці, додати вже готове м’ясо у вигляді тушонки і всипати добре промитий рис. Присмачую спеціями, вливаємо воду і закриваємо кришку прилади. Через сорок хвилин на обід можна буде подати ситне ароматне блюдо. Невеликий рада: бажано використовувати саме свіжі помідори і не замінювати їх томатною пастою – смак буде все-таки інший.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Тушонка – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Петрушка – 2 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати плов з тушонкою в мультиварці легко! Відразу підготуємо рис. Поміщаємо його в друшляк і добре промиваємо водою, поки зерна не стануть злегка прозорими – це означає, що зайвий крохмаль змито, і плов буде розсипчастим. Залишаємо промиту крупу в друшляку і переходимо до підготовки овочів.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо на невеликі кубики. Помідори миємо, обсушуємо і видаляємо слід від плодоніжки. Нарізаємо помідори дрібними шматочками. При нарізуванні буде виділятися сік – його не зливаємо, а зберігаємо.

Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його. Викладаємо нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його при періодичному помішуванні до легкої напівпрозорої. Засмажувати до рум’янцю не потрібно. Потім додаємо помідори і сік від них. Перемішуємо і обсмажуємо все разом дві-три хвилини. Потрібно, щоб томати просто стали гарячими. Додаємо рубану зелень петрушки, сіль за смаком, суміш спецій для плову, чорний мелений перець, перемішуємо. Тушонку подрібнюємо на невеликі шматочки і закладаємо в чашу до овочів, перемішуємо. В останню чергу додаємо рис, вливаємо воду так, щоб вона покрила вміст чаші на сантиметр-півтора. Закриваємо каструлю і вибираємо режим «Плов» на сорок хвилин. Натискаємо «Старт».

Коли час програми закінчиться, мультиварку вимикаємо, а плову даємо настоятися в закритому вигляді ще п’ять-десять хвилин.

Потім розкладаємо готовий плов по порційних тарілках. Додатково подаємо свіжі овочі, посипаємо свіжою рубаною зеленню.

Смачного!

Пісний плов з грибами Плов Плов в мультиварці Плов в мультиварці Панасонік Плов в мультиварці Поларіс Плов з круглозерним рисом Плов з овочами