Плов з яловичиною в мультиварці Поларіс простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Приготуємо плов в мультиварці – це скоротить час, який господині необхідно затратити на готування. Знадобиться лише приділити час обсмажування інгредієнтів і влити воду. Далі ппровадження приготування вже не потрібно контролювати, так як мультиварка створює всередині чаші ідеальну температуру для того, щоб рис і м’ясо м’яко приготувалися і не пригоріли. Плов виходить насиченим і розсипчастим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис пропарений – 2 склянки
  • Яловичина – 500 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 2 ч. л.
  • Вода – 3 склянки
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати плов з яловичиною в мультиварці Поларіс просто! Яловичину промиваємо й обсушуємо паперовим рушником, щоб на поверхні м’яса не залишалася волога. Потім яловичину нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон.

Моркву чистимо від шкірки, миємо, обсушуємо й ріжемо ножем на тонкі брусочки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі півкільця.

Рис покласти в друшляк і добре промиваємо під струменем проточної водою, поки зернятка не придбають напівпрозорий вигляд.

Мультиварку включаємо в програмі «Смаження», наливаємо в чашу рослинне масло в такій кількості, щоб воно покрило дно шаром в півтора сантиметра.

Викладаємо в розігріте масло шматочки м’яса і обсмажуємо його. Спочатку яловичина виділить сік. Продовжуємо її готувати і помішувати лопаткою – волога випарується і шматочки почнуть рум’янитися.

До підрум’яненою яловичині додаємо нарізану ріпчасту цибулю, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, поки цибуля не стане напівпрозорим і також не почне покриватися золотистою скоринкою.

Далі висипаємо моркву в чашу, перемішуємо, і обсмажуємо все разом ще п’ять-шість хвилин, щоб морква пом’якшилася.

До отриманої засмажки додаємо половину вказаної кількості солі і приправи для плову. Перемішуємо.

Головку часнику промиваємо, але на окремі зубки не поділяємо. Ставимо її в зажарку по центру чаші.

Тепер викладаємо в чашу підготовлений рис. Вирівнюємо його по поверхні рівний шар. Посипаємо рештою кількістю солі і приправи для плову.

Вливаємо в чашу гарячу воду у зазначеній кількості. Намагаємося вливати воду повільно, щоб не порушити рисовий шар.

Закриваємо кришку мультиварки, вибираємо режим «Плов» на сорок хвилин і натискаємо «Старт».

Після закінчення часу встановленого режиму мультиварку відключаємо, даємо плову постояти під кришкою ще п’ять хвилин. Потім відкриваємо кришку і розкладаємо плов по порційних тарілках. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Плов абсолютно самодостатній, але ніколи не буде зайвим супровід у вигляді зелені і свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов Плов без моркви Плов з м'ясом Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною