Плов, приготований в духовці, має насичений смак і чудовий аромат. До того ж це збалансоване блюдо, в ньому є білки, жири і клітковина.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 0,7 – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Рис білий – 1,5 склянки
- Часник – 1 головка
- Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати плов з яловичиною в скляному посуді в духовці просто! Яловичину наріжте кубиками, обсмажте її на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно наріжте.
Перекладіть обсмажене м’ясо і овочі в скляну форму.
У форму всипте промитий рис, додайте спеції, сіль і цілу головку часнику. Залийте вміст форми гарячою водою.
Накрийте скляну форму кришкою і поставте його в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хвилин. Плов подавайте на стіл з салатом або маринованими овочами.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов з м'ясом Плов з часником Плов з яловичиною в духовці Плов у скляному посуді в духовці