Плов з яловичини виходить таким же насиченим смаком, але менш жирним, чим страву з баранини. Плов за рецептом Сталика Ханкишиева справжній витвір кулінарного мистецтва, красивий, розсипчастий і ароматний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис Девзира – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Масло оливкова – 100 мл
- Яловичина – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Зіра – 5 гр.
- Перець червоний мелений – 8 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Вода – 1000 мл
Процес приготування:
Як приготувати плов за рецептом Сталика Ханкишиева з яловичини? Овочі очистіть і промийте.
Рис промийте і замочіть в гарячій воді.
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
В казані розжарте оливкову олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Яловичину наріжте невеликими кубиками.
Додайте м’ясо в казан до смаженій луку. М’ясо повинно добре зарум’яниться з усіх боків.
Моркву наріжте соломкою, викладіть її в казан і продовжуйте смажити з м’ясом і цибулею до м’якості моркви.
Далі додайте спеції, сіль, стручок гострого перцю, головку часнику і залийте все окропом. Варіть зірвак на середньому вогні 40 хвилин після закипання.
Далі рівномірним шаром викладіть в казан промитий рис, долийте близько півлітра окропу. Готуйте плов на середньому вогні без кришки, час від часу збираючи рис до центру.
Коли рис вбере в себе всю воду, зніміть казан з вогню, прикрийте його кришкою і дайте настоятися страви 20-25 хвилин. Перед подачею перемішайте плов і видаліть з нього часник і гострий перець.
Приємного апетиту!
Плов без моркви Плов з яловичиною Плов з яловичиною в казані на плиті Розсипчастий плов з яловичиною Справжній узбецький плов Узбецький плов