Плов з соковитими свинячими реберцями найкраще виходить на вогнищі! Блюдо виходить ще апетитніше і смачніше. Ароматний розсипчастий рис і м’яке м’ясо нікого не залишать байдужими!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячі ребра – 700 гр.
- Рис білий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 3 шт.
- Часник – 1 головка
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Шафран – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Барбарис – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати плов зі свинячими реберцями на багатті, свинячі ребра кладемо в казан з олією, ставимо на вогнище і смажимо 15 хв. з двох сторін.
Цибулю чистимо від луски і ріжемо його кільцями.
Також чистимо моркву і нарізаємо її тонкою соломкою.
Відправляємо цибулю і моркву до свитым ребрах і обсмажуємо 10 хв.
Тепер додаємо рис, також кладемо спеції (шафран, чорний мелений перець, барбарис, лавровий лист) і головку часнику. Заливаємо воду і перемішуємо. Варимо рис 30-35 хв. до повної готовності. Рис повинен бути м’яким, але не разваристым.
Смачного!