В приготуванні плову важливо вибрати якісне м’ясо і пропарений рис. Тоді ваше блюдо вийде смачним і насиченим. Кількості м’яса, моркви та цибулі повинно бути приблизно однаковим.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Рис білий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 470 гр.
- Свинина – 600 гр.
- Моркву – 420 гр.
- Сіль – за смаком
- Куркума – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати плов зі свининою в мультиварці-скороварці, свинину наріжте кубиками, перекладіть її в чашу мультиварки, влийте воду, закрийте кришкою і готуйте м’ясо в режимі «Гасіння» 20 хвилин.
Після звукового сигналу відкрийте кришку, дістаньте м’ясо, бульйон процідіть через сито, він знадобиться в подальшому приготуванні.
Цибулю очистіть, наріжте кубиками і відправте його в чашу мультиварки-скороварки з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте цибулю до м’якості. Потім додайте свинину і продовжуйте смажити 5-7 хвилин.
Далі додайте спеції, перемішайте і обсмажте протягом 2-3 хвилин.
Моркву наріжте соломкою, додайте в чашу і смажте 5-10 хвилин.
Посоліть зажарку, влийте бульйон, перемішайте.
Рис промийте в декількох водах і викладіть його в чашу. Додайте також голівку часнику. Запустіть програм «Плов» на 15-20 хвилин.
Після звукового сигналу відкрийте клапан, спустіть пар і відкрийте кришку. Плов готовий, можна подавати на стіл.
Смачного!