Сьогодні представляю вашій увазі рецепт плову зі свининою в пакет для запікання в духовці. Без особливих клопотів і швидко ви можете приготувати плов в пакет для запікання. Він вийде таким же розсипчастим і смачним, як приготовлений в казанку або мультиварці. Готуємо плов зі свининою. Рис беремо длиннозерных сортів. М’ясо попередньо обсмажуємо з цибулею, але можна класти в пакет і необжаренное. Спеції для плову беремо або спеціальну суміш, або зіру з коріандром і куркумою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис довгозерний – 250 гр.
- Свинина – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Вода – 400 мл
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 40 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати плов зі свининою в пакет для запікання в духовці, спочатку готуємо в зазначеному рецепті кількості всі інгредієнти для плову в пакеті.
Шматочок свинини моєму холодною водою, витираємо насухо серветками і нарізаємо на шматочки будь-якого розміру.
Очищену і промиту цибулю шаткуємо тонкими півкільцями.
В сковорідці розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому протягом 3 хвилин шматочки свинини. Смажимо на середньому вогні.
Потім перекладаємо до м’яса нашатковану цибулю і смажимо все ще декілька хвилин, щоб м’ясо просякло ароматом смаженого лука.
Пожаренное з цибулею м’ясо перекладаємо в окремий посуд. До м’яса кладемо добре промитий рис.
Очищену і промиту моркву шаткуємо на тонкі брусочки.
Перекладаємо до решти інгредієнтів нарізану моркву і очищені від лушпиння часникові зубки.
Страву за своїм смаком посипаємо сіллю і спеціями для плову.
Ложкою всі ці інгредієнти акуратно перемішуємо.
Потім цю масу перекладаємо в пакет для запікання, щільно закріпивши один його кінець кліпсою.
Потім наливаємо в пакет вказане в рецепті кількість чистої води. Закріплюємо другий кінець пакету. Готуємо плов в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.
Після закінчення цього часу дістаємо плов з духовки, обережно розрізаємо його і знімаємо пробу. Якщо рис ще трохи твердий, продовжуємо процес запікання ще хвилин 10.
Приготований плов ложкою акуратно перемішуємо і розкладаємо в порційні тарілки.
Плов зі свининою в пакеті вийшов розсипчастим і ароматним. Страва гарно декоруємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Плов Плов без цибулі Плов з м'ясом Плов зі свинини з рисом Плов зі свининою в духовці Плов у рукаві для запікання в духовці