Апетитні булочки дуже просто приготувати вдома! Щоб вони вийшли хутровими і повітряними, головне замішати правильне тісто. У цьому допоможе перевірений часом рецепт. Ласощі виходить неймовірним, а чаювання ще смачніше!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 400 – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 8 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати плюшки Московські з цукром в духовці легко! Змішаємо воду з молоком в невеликій каструлі і подогреем до теплого стану. Кип’ятити не треба, інакше дріжджі не підійдуть.

Розмішуємо в масі рідкої цукровий пісок і сіль. Засипаємо дріжджі, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20 хв

Коли на поверхні з’явитися пінка, додаємо топлене вершкове масло, яйця і борошно. Борошно краще додавати поступово, щоб тісто вийшло однорідним.

Добре розмішуємо, формуючи густе тісто. Накриваємо його і ставимо в тепло на 1-1,5 години, щоб тісто підійшло. Готове тісто ділимо на шматочки.

Розкачуємо кожен шматочок на посипаній борошном стільниці, щоб воно не прилипало. Змащуємо м’яким вершковим маслом і закидаємо край з однієї і другої сторони внапуск.

Тепер складаємо тісто навпіл, притиснути нижню бік тесту, а зверху зробити надріз і розгорнути його у формі серця.

Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Посипаємо їх ванільним цукром і ставимо в духову піч на півгодини. Випікаємо при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Плюшки