Чудові плюшки по простому рецептом, легкі, як пух з приємним вершковим ароматом. Нагадають вам смак випічки з радянських кондитерських, який багатьом знайомий з дитинства.
Інгредієнти: на 14 порц.
- Для начинки: –
- Кориця – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Волоський горіх – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Для тіста: –
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Кефір – 200 мл
- Масло вершкове – 75 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Яєчний жовток (для змащування) – 2 шт.
- Молоко коров’яче (для змащування) – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати плюшки на кефірі з дріжджового тіста в духовці? У тепле молоко додайте чайну ложку цукру, сухі дріжджі, перемішайте і залиште на 15 хвилин. В окремій ємності змішайте кефір, сіль, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор, що залишився і просіяне борошно. В отриману масу додайте дріжджову масу.
Замісіть тісто, воно вийде м’яким і еластичним. Дайте йому постояти 40-60 хвилин в теплому місці.
Підросло обімніть тісто руками і розділіть на невеликі колобки, накрийте їх харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин.
Кожен шматок тіста розкачайте в прямокутник 4-5 мм товщиною. Тісто змастіть розтопленим вершковим маслом, посипте сумішшю цукру, кориці і подрібнених волоських горіхів.
Поверніть прямокутники в трубочки.
Трубочки складіть навпіл, скріпіть краю, зробіть надріз по середині. Розгорніть тісто так, щоб форма заготовки нагадувало сердечко.
Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастіть рослинною олією і розкладіть заготовки. Помістіть плюшки в тепле місце для вистоювання на 30 хвилин.
Потім змастіть заготовки сумішшю молока і жовтків, поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, запікайте 25-30 хвилин. Плюшки трохи остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Плюшки