Апетитні булочки, приготовлені вдома, стануть відмінним десертом до чаю або какао. Тісто на кефірі виходить дуже ароматним, пишним і м’яким. Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 160 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Сіль – на кінчику ножа
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати плюшки з цукром на кефірі легко! Кефір переливаємо в каструлю і нагріваємо до 30-40 градусів.
Додаємо в нього цукор, сіль і сухі дріжджі розмішуємо.
Борошно просіваємо і вводимо в кефір. Добре розмішуємо і формуємо тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 90 хвилин. Двічі за цей час його потрібно обім’яти, як тільки воно підніметься приблизно наполовину.
Ділимо тісто на 9-10 шматочків і розгортаємо їх в прямокутник. Промазуємо кожен м’яким вершковим маслом.
Складаємо тісто з довгої сторони внахлест, а потім також складаємо вузькі частини. Скріплюємо кінці з однієї сторони, а з другої робимо надріз посередині і злегка вивертаємо тісто через нього, щоб вийшло форма серця.
Промазуємо форму рослинним маслом і викладаємо плюшки. Посипаємо їх ванільним цукром і ставимо в духовку на 30 хв. Випікаємо при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Плюшки