Приготування десерту з цукром буде більш вдалим, оскільки після розморожування продукт зберігає свою свіжість і смакові якості, а ягоди придбають яскравий і насичений колір. Якщо заморожувати полуницю без цукру, ягоди стануть кислими і не перетворяться в чарівне ласощі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Полуниця – 1,5 – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 5 гр.
Процес приготування:
Готувати полуницю в морозилці в цукровому сиропі на зиму просто! Полуницю для заморозки краще всього вибирати велику, солодку і соковиту. Перед обробкою її слід обов’язково промити і дати обсохнути. Якщо ви плануєте заморозити зібрані на грядках клубничины, збір ягід слід почати рано вранці.
Відокремлюємо плодоніжки від стиглих ягід і нарізаємо шматочками довільної форми: можна розрізати кожну ягоду на дві половинки, кубиками, часточками.
Викладаємо полуницю в заздалегідь підготовлені контейнери з пластику дуже щільно один до одного.
Залишилося підготувати сироп для заливки ягід. Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Потім розчиняємо в ній цукор і лимонну кислоту, яку можна замінити однією столовою ложкою лимонного соку. Інгредієнт необхідний для того, щоб зберегти колір ягід.
Заливаємо полуницю готовим сиропом. Накриваємо контейнери кришками як можна щільніше і ставимо їх в морозильну камеру. Намагайтеся розморожувати тільки необхідну порцію ласощів, бо полуницю можна заморожувати повторно.
Приємного апетиту!
Варення з полуниці без варіння Варення з полуниці з лимонною кислотою Заготовки з полуниць на зиму Полуниця без варіння на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму