Приготування десерту з цукром буде більш вдалим, оскільки після розморожування продукт зберігає свою свіжість і смакові якості, а ягоди придбають яскравий і насичений колір. Якщо заморожувати полуницю без цукру, ягоди стануть кислими і не перетворяться в чарівне ласощі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1,5 – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 5 гр.

Процес приготування:

Готувати полуницю в морозилці в цукровому сиропі на зиму просто! Полуницю для заморозки краще всього вибирати велику, солодку і соковиту. Перед обробкою її слід обов’язково промити і дати обсохнути. Якщо ви плануєте заморозити зібрані на грядках клубничины, збір ягід слід почати рано вранці.

Відокремлюємо плодоніжки від стиглих ягід і нарізаємо шматочками довільної форми: можна розрізати кожну ягоду на дві половинки, кубиками, часточками.

Викладаємо полуницю в заздалегідь підготовлені контейнери з пластику дуже щільно один до одного.

Залишилося підготувати сироп для заливки ягід. Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Потім розчиняємо в ній цукор і лимонну кислоту, яку можна замінити однією столовою ложкою лимонного соку. Інгредієнт необхідний для того, щоб зберегти колір ягід.

Заливаємо полуницю готовим сиропом. Накриваємо контейнери кришками як можна щільніше і ставимо їх в морозильну камеру. Намагайтеся розморожувати тільки необхідну порцію ласощів, бо полуницю можна заморожувати повторно.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці без варіння Варення з полуниці з лимонною кислотою Заготовки з полуниць на зиму Полуниця без варіння на зиму Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму