Простий і досить швидкий спосіб приготування компоту для зберігання його протягом тривалого часу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Чорниця – 300 гр.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Готувати компот з чорниць з полуницею на зиму? Попередньо переберіть ягоди, видаляє дрібне сміття на кшталт листочків і гілочок, а також зіпсовані і сильно давленные ягоди. Злегка пом’яті можете залишити, вони ніяк не вплинуть на смак компоту. Наберіть в таз води, висипте туди відібрані ягоди і обережно перемішуйте їх рукою протягом пари хвилин. Зберіть залишився сміття, який сплив на поверхню, і злийте воду. Зсипте ягоди в друшляк і сполосніть під проточною водою.

Обірвіть у полуниці чашолистки, розкладіть суміш ягід на рушник і залиште обсихати.

Підсушені ягоди складіть у глибоку миску, посипте половиною цукру і злегка перемішайте. Залиште на годину при кімнатній температурі, щоб виділився сік. Потім закип’ятіть воду і залийте нею ягоди.

Злийте рідину з ягід в каструлю, всипте туди ж половину цукру і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього, додайте в каструлю лимонну кислоту і уваривайте сік, постійно помішуючи, до отримання сиропу.

Ягоди розкладіть попередньо пастеризованим банкам і залийте отриманим сиропом. За необхідності долийте трохи окропу.

Загорніть банки, складіть доньями догори і укутайте ковдрою. Залиште консервуватися на три дні, потім переставте у прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Полуниця на зиму Чорниця на зиму