Полуниця по цьому рецепту виходить настільки ніжною і соковитою, що просто тане в роті! Ягода, заготовлена на зиму таким способом, абсолютно не схожа на варення: плоди залишаються цілими, зберігаючи свій неповторний смак і аромат.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Полуниця – 3 кг
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор-пісок – 3,7 кг
  • Лимонна кислота – 10 гр.

Процес приготування:

Готувати полуницю в сиропі без стерилізації на зиму просто! Полуницю ретельно промиваємо під струменем води, прибираючи всі зіпсовані ягоди, прибираємо зелені хвостики.

Далі відкидаємо плоди на друшляк, нехай вся вода стече. Підсушену полуницю перекладаємо в чисті банки.

Приступаємо до приготування цукрового сиропу: в емальований посуд, заливаємо воду і додаємо цукор, ставимо на повільний вогонь, постійно помішуючи.

В процесі варіння, на сиропі почнуть з’являтися невеликі пухирці повітря, в цей момент вогонь робимо мінімальним і продовжуємо варіння не більше 5 хвилин. За хвилину до готовності, додаємо лимонну кислоту і ретельно перемішуємо з допомогою дерев’яної лопатки. У разі появи піни – знімаємо.

заливаємо Гарячим сиропом полуницю і щільно закриваємо кришкою. Попередня стерилізація банок не вимагається, якщо ви досить ретельно вимили тару. Після охолодження зберігаємо в холодильній камері. Приємного апетиту!

Варення з полуниці без варіння Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі без варіння на зиму Полуниця в сиропі на зиму