якось Я помітила, що на ринку продають дрібні ягідки, схожі на полуницю, але вони мають більш непоказний колір і щільно притиснуті чашолистки. Якщо ви побачили такі ягідки, то обов’язково купите їх, адже це лугова полуниця, у якій велика кількість корисних властивостей. Рекомендую приготувати ароматне варення з луговий полуниці.


Інгредієнти: на 40 порц.

  • Полуниця лісова – 4 кг
  • Цукор-пісок – 4 кг
  • Вода – 2 склянки
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з луговий полуниці п’ятихвилинка? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачного варення. Лугову полуницю ретельно переберіть. Я чашелистики залишаю. Викладіть на сито, акуратно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

В ємність з товстим дном, в якій будете варити варення, налийте необхідну кількість питної води, поступово всипте цукровий пісок, поставте ємність на повільний вогонь і варіть до повного розчинення кристалів цукру-піску, постійно помішуючи цукровий сироп.

В сироп викладіть підготовлені ягоди, додайте лимонну кислоту і ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варіть варення 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і повністю остудіть 8-12 годин. Банки вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки прокип’ятіть.

Банки і кришки повинні бути сухими. Ємність з варенням знову поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин і зніміть з вогню. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам, закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште до повного охолодження, потім перемістіть їх у темне місце на зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з лісової полуниці Варення з полуниці Варення з полуниці з лимонною кислотою Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму