Пропонуємо вам рецепт пряних помідорів, мариновані з цибулею в желатині. Така незвичайна, але дуже смачна закуска моментально відлітає зі столу. Для приготування маринаду ми будемо використовувати тростинний цукор, який додасть маринаду красивий колір, а заготівлі – приємний смак з нотками карамелі, який ідеально поєднується з кислинкою помідорів.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 300 – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 – 1.5 ст. л.
- цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Желатин харчовий – 0,5 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 2 – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати помідори часточками в желатині легко! Для приготування відбираємо щільні стиглі помідори. Промиваємо під струменем води, даємо трохи обсохнути і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Чистимо цибулину, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.
В сотейник кладемо цукор, сіль і спеції. Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, кип’ятити 2 хвилини, потім додаємо оцет, кип’ятимо ще хвилину і знімаємо з вогню.
Желатин викладаємо в невелику посуд, додаємо пару столових ложок теплої кип’яченої води, добре розмішуємо і залишаємо, щоб він розпух. Потім додаємо його в гарячий маринад і добре перемішуємо.
В попередньо промиту і простерилизованную банку кладемо нарізані помідори і цибулю. Заливаємо в банку гарячий маринад і щільно закручуємо банку кришкою. Залишаємо заготовку до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в холодильник.
Мариновані помідори мариновані Різані помідори Помідори з цибулею на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму