Часник надає овочам приємний гострий смак, робити закачування з ним одне задоволення. Один з найпоширеніших і смачних варіантів – це закачування з часточок помідорів з часником.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 0,8 кг
- Часник – 1 головка
- Вода – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Перець чорний горошок – 5 – 6 шт.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування часточками помідор з часником на зиму без стерилізації? Помідори помийте і обсушіть. Наріжте овочі часточками. Часник очистіть від лушпиння, великі зубчики наріжте на кілька частин. Зелень вимити.
Заздалегідь підготуйте банки і кришки для закаток. Банки добре вимити з содою і стерилізуйте їх, кришки прокип’ятіть. У банки розкладіть зелень, потім чергуючи часник і часточки помідорів заповніть банки до верху.
У каструлі закип’ятити воду. Залийте банки з заготівлею окропом і залиште на 10-15 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, додайте сіль, цукор і перець горошком, варити 3-4 хвилини. В кінці додайте оцет і вимкніть вогонь.
Залийте помідори киплячим маринадом, загорніть кришки закаточной машинкою. Поставте банки догори дном, укутайте ковдрою і зачекайте доки вони повністю охолонуть. Потім захололі закачування перенесіть у прохолодне сухе місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори як в магазині Помідори без стерилізації на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з червоних помідорів на зиму