Прекрасна заготівля на зуму з помідорів і цибулі. Цибуля при цьому граємо особливу роль, надаючи помідорів неповторні аромат. Кільця цибулі також виходять неймовірно смачними і дуже швидко зникають з тарілок. Така закуска точно сподобається всім домочадцям.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка – 4 – 5 гілок
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати помідори часточками з цибулею на зиму в літрових банках. Лук очищаємо і нарізаємо його гуртками, не розділяючи на кільця

Помідори миємо й ріжемо на 4 частини. Видаляємо при цьому черешки.

В кожну півлітрову банку кладемо по 2 гілочки петрушки, 2 зубчики часнику і заповнюємо її помідорами на 1/3, кладемо 1-2 гуртка лука. Заливаємо крутим окропом і накриваємо кришками. Залишаємо на 15 хв

Зливаємо воду і готуємо розсіл. Додаємо в нього цукор, сіль, лавровий лист і гвоздику. Доводимо масу до кипіння, заливаємо оцет і варимо ще 2-3 хв

Знімаємо розсіл з вогню і заливаємо його в банки, закатуємо щільно кришками.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори часточками Мариновані помідори часточками з цибулею Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму