Прекрасна заготівля на зуму з помідорів і цибулі. Цибуля при цьому граємо особливу роль, надаючи помідорів неповторні аромат. Кільця цибулі також виходять неймовірно смачними і дуже швидко зникають з тарілок. Така закуска точно сподобається всім домочадцям.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 4 – 5 гілок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Вода – 1 л
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати помідори часточками з цибулею на зиму в літрових банках. Лук очищаємо і нарізаємо його гуртками, не розділяючи на кільця
Помідори миємо й ріжемо на 4 частини. Видаляємо при цьому черешки.
В кожну півлітрову банку кладемо по 2 гілочки петрушки, 2 зубчики часнику і заповнюємо її помідорами на 1/3, кладемо 1-2 гуртка лука. Заливаємо крутим окропом і накриваємо кришками. Залишаємо на 15 хв
Зливаємо воду і готуємо розсіл. Додаємо в нього цукор, сіль, лавровий лист і гвоздику. Доводимо масу до кипіння, заливаємо оцет і варимо ще 2-3 хв
Знімаємо розсіл з вогню і заливаємо його в банки, закатуємо щільно кришками.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори часточками Мариновані помідори часточками з цибулею Помідори з цибулею без стерилізації на зиму Помідори з цукром на зиму Різані помідори на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму