Пропонуємо вам швидкий і легкий варіант заготовки помідорів чері по-корейськи на зиму. Для того щоб процес заготівлі пройшов максимально швидко, ми не будемо нарізати зелень, часник і гострий перець, а просто укладемо їх на дно баночки. В процесі того, як помідори будуть настоюватися і маринуватися, вони напитаются смаком і ароматом часнику, перцю чилі та трав і у нас вийде чудова холодна закуска.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори черрі – 450 гр.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Петрушка – 2 – 3 гілки
- Часник – 2 – 3 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори черрі по-корейськи на зиму? Баночку для закрутки промиваємо питною содою, ретельно выполаскиваем проточною водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин. Потім даємо банку трохи охолонути і укладаємо на дно промиті і обсушені гілочки зелені.
Туди ж відправляємо очищений і промитий часник і розрізаний на половину стручок перцю чилі.
Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули від води. Після чого щільно укладаємо їх у банку і заливаємо окропом. Прикриваємо банку прокип’яченої кришкою і залишаємо помідори бланшироваться близько 20 – 25 хвилин.
Потім банку надягаємо насадку з отворами і зливаємо воду назад в каструлю, додаємо сіль і цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Після того, як маринад закипить, додаємо оцет, проварюємо близько хвилини і знімаємо маринад з вогню. Наливаємо його в банку і щільно закорковуємо її кришкою. Перевертаємо догори дном, закутуємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.
Гострі помідори Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори з оцтом Помідори з петрушкою на зиму Помідори по-корейськи на зиму Помідори черрі на зиму Помідори чилі на зиму