Пропонуємо заготовити на зиму томати з часточками часнику всередині. Цим ви вб’єте двох зайців: і отримаєте мариновані помідори, і смачний маринований часник. За смаком він чимось нагадує квашений.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Часник – 3 – 4 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Гвоздика – за смаком

Процес приготування:

Готувати помідори, фаршировані часником, легко! Томати та зелень помити.

Часник розділити на зубчики і почистити.

На помідорах зробити надрізи з боку попок, вкласти туди по зубчику часнику.

Розкласти помідори з теплим простерилизованным банкам, залити окропом на 10 хв. Отриманий відвар злити в каструлю, всипати сіль, спеції і цукор. Довести маринад до кипіння, влити в овочі. Додати в банку оцтову есенцію і закатати. Дочекатися повного охолодження закаток і перемістити їх на зберігання.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму пальчики оближеш Томати, залиті окропом Фаршировані помідори на зиму