Пропонуємо заготовити на зиму томати з часточками часнику всередині. Цим ви вб’єте двох зайців: і отримаєте мариновані помідори, і смачний маринований часник. За смаком він чимось нагадує квашений.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник – 3 – 4 шт.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гвоздика – за смаком
Процес приготування:
Готувати помідори, фаршировані часником, легко! Томати та зелень помити.
Часник розділити на зубчики і почистити.
На помідорах зробити надрізи з боку попок, вкласти туди по зубчику часнику.
Розкласти помідори з теплим простерилизованным банкам, залити окропом на 10 хв. Отриманий відвар злити в каструлю, всипати сіль, спеції і цукор. Довести маринад до кипіння, влити в овочі. Додати в банку оцтову есенцію і закатати. Дочекатися повного охолодження закаток і перемістити їх на зберігання.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму пальчики оближеш Томати, залиті окропом Фаршировані помідори на зиму