Помідори, законсервовані таким чином, виглядають дуже ефектно. Натертий на тертці часник імітує сніг, який «падає» між помідорами, вільно переміщаючись по маринаду. Крім ефектності, томати відрізняються простотою приготування і приємним, в міру пікантним смаком. Вони чудово доповнять будь-яке м’ясне блюдо, додавши соковитості і характерного аромату. Кількість компонентів розраховане на банку об’ємом два літри.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник 8 зуб.
  • Сіль – 0.66 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.66 ч. л.

Процес приготування:

Готувати помідори під снігом на 2-х літрову банку легко! Помідори вибираємо зрілі, якісні, бажано однакові за розміром. Промиваємо під струменем проточної води і обсушуємо.

Кожен помідор наколюємо зубочисткою у кількох місцях, щоб шкірка не полопалася при подальшій обробці.

Банку моєму і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Так само чинимо і з кришкою.

У підготовлену банку укладаємо помідори. Робимо це досить щільно, однак акуратно – не варто деформувати томати.

Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо в такому положенні на десять-п’ятнадцять хвилин.

Потім воду зливаємо в окрему каструлю і ставимо її на плиту.

Додаємо сіль, цукор і нагріваємо до кипіння.

Поки маринад нагрівається, чистимо і промиваємо зубки часнику.

Трьом часник на тертці і викладаємо поверх помідорів в банку. Також засипаємо в банку лимонну кислоту.

Коли маринад закипить, знімаємо його з плити і відразу заливаємо їм помідори з часником в банку. Закатуємо кришками.

Банку перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Для додаткового «пасивної» стерилізації закутуємо банку пледом і даємо їй повільно охолонути. Остиглу, її можна прибрати на зберігання в прохолодне темне місце. Рекомендується вжити такі помідори в їжу протягом року.

Приємного апетиту!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з часником Томати, залиті окропом