Помідори, законсервовані таким чином, виглядають дуже ефектно. Натертий на тертці часник імітує сніг, який «падає» між помідорами, вільно переміщаючись по маринаду. Крім ефектності, томати відрізняються простотою приготування і приємним, в міру пікантним смаком. Вони чудово доповнять будь-яке м’ясне блюдо, додавши соковитості і характерного аромату. Кількість компонентів розраховане на банку об’ємом два літри.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник 8 зуб.
- Сіль – 0.66 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.66 ч. л.
Процес приготування:
Готувати помідори під снігом на 2-х літрову банку легко! Помідори вибираємо зрілі, якісні, бажано однакові за розміром. Промиваємо під струменем проточної води і обсушуємо.
Кожен помідор наколюємо зубочисткою у кількох місцях, щоб шкірка не полопалася при подальшій обробці.
Банку моєму і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Так само чинимо і з кришкою.
У підготовлену банку укладаємо помідори. Робимо це досить щільно, однак акуратно – не варто деформувати томати.
Заливаємо помідори окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо в такому положенні на десять-п’ятнадцять хвилин.
Потім воду зливаємо в окрему каструлю і ставимо її на плиту.
Додаємо сіль, цукор і нагріваємо до кипіння.
Поки маринад нагрівається, чистимо і промиваємо зубки часнику.
Трьом часник на тертці і викладаємо поверх помідорів в банку. Також засипаємо в банку лимонну кислоту.
Коли маринад закипить, знімаємо його з плити і відразу заливаємо їм помідори з часником в банку. Закатуємо кришками.
Банку перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Для додаткового «пасивної» стерилізації закутуємо банку пледом і даємо їй повільно охолонути. Остиглу, її можна прибрати на зберігання в прохолодне темне місце. Рекомендується вжити такі помідори в їжу протягом року.
Приємного апетиту!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори з лимонною кислотою Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму класичні Солодкі помідори з часником Томати, залиті окропом