Пропонуємо вам замаринувати помідори «під снігом». Ця красива і смачна закуска виходить завдяки подрібненого часнику, який покриває червоні помідори у вигляді снігової шапки. Для заготівлі виберіть невеликі щільні помідори. Маринуємо в 1,5-літрових банках і методом подвійного заливки.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 1.2 кг
- Часник – 8 – 10 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати закуску помідори під снігом просто! Будь-яким способом стерилізуйте банки і прокип’ятіть кришки. Помідори ретельно промийте і компактно укладіть в стерильні банки. Потім залийте помідори окропом, прикрийте банки кришками і залиште їх на 20 хвилин.
За цей час зубки часнику очистіть від лушпиння і гострим ножем дрібно наріжте. Землянку для подрібнення часнику не використовуйте, інакше маринад вийде каламутним. На банку вам потрібно не менше 1,5 ст. л. нарізаного часнику.
Через 20 хвилин воду з банок перелийте через спеціальну кришку в окрему каструлю. Додайте до неї вказане в рецепті кількість солі і цукру, розмішайте і зваріть маринад. Поверх помідорів покладіть в банки нарізаний часник і налийте по ложці оцту. Потім залийте помідори киплячим маринадом.
Банки відразу герметично закупорьте, переверніть на кришки і накрийте ковдрою. Остиглі помідори перенесіть в місце зберігання. Через місяць помідори добре замаринуются, і їх можете подати до столу.
Вдалих заготовок!
Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму