Пряна закуска з помідорів виходить при додаванні базиліка. По такому рецепту овочі можна заготовити на зиму і подавати до столу в будь-який час року.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 10 шт.
  • Базилік свіжий – 2 пучка
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Рецепт приготування помідор половинками з базиліком на зиму смачний! Підготуємо необхідні продукти. Ретельно промиваємо овочі у холодній воді.

Перець нарізаємо дрібними шматочками, базилік і кріп також подрібнюємо.

Половину кропу і базиліку відправляємо в блендер разом з болгарським перцем і очищеними зубчиками часнику. Перемелюємо.

Помідори поділяємо на половинки. А отриману кашку з трав змішуємо з залишилася подрібненою зеленню.

Викладаємо всі продукти шарами в стерилізовану банку. Засипаємо сіллю, додаємо рослинне масло і оцет. Потім закуску заливаємо крутим окропом і відразу ж закриваємо кришкою. Стерилізуємо заготовки 15 хвилин в каструлі з киплячою водою, після чого перевертаємо, закутуємо рушником і даємо настоятися до повного охолодження. Готово, можна відправляти на зберігання!

Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на 1 літр води мариновані Різані помідори Помідори гарячим способом Помідори з маслом на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму