Пряна закуска з помідорів виходить при додаванні базиліка. По такому рецепту овочі можна заготовити на зиму і подавати до столу в будь-який час року.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 10 шт.
- Базилік свіжий – 2 пучка
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Рецепт приготування помідор половинками з базиліком на зиму смачний! Підготуємо необхідні продукти. Ретельно промиваємо овочі у холодній воді.
Перець нарізаємо дрібними шматочками, базилік і кріп також подрібнюємо.
Половину кропу і базиліку відправляємо в блендер разом з болгарським перцем і очищеними зубчиками часнику. Перемелюємо.
Помідори поділяємо на половинки. А отриману кашку з трав змішуємо з залишилася подрібненою зеленню.
Викладаємо всі продукти шарами в стерилізовану банку. Засипаємо сіллю, додаємо рослинне масло і оцет. Потім закуску заливаємо крутим окропом і відразу ж закриваємо кришкою. Стерилізуємо заготовки 15 хвилин в каструлі з киплячою водою, після чого перевертаємо, закутуємо рушником і даємо настоятися до повного охолодження. Готово, можна відправляти на зберігання!
Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори на 1 літр води мариновані Різані помідори Помідори гарячим способом Помідори з маслом на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму