Цей рецепт маринованих помідорів припаде до смаку тим, хто любить солодкий смак в закатках. Солодкість в помідорах виражена досить явно і додатково «підтримується» делікатною ноткою моркви. Часник, чилі і болгарський перець роблять помідори набагато пахучіше і цікавіше за смаком. Для такої заготовки рекомендується використовувати невеликого розміру, щільні помідори як, наприклад, томати сорту «Сливка». Вони добре зберігають форму при консервуванні.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – 1 гілка
  • Перець чилі – 0.5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Сіль – 0.66 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати помідори солодкі мариновані на 1 літр? Помідори добре промиваємо під струменем проточної води, слід від плодоніжки вирізати не потрібно. Моркву миємо і чистимо від шкірки. Болгарський перець миємо і звільняємо від плодоніжки і насіння. Перець чилі промиваємо, очищати від насіння необов’язково.

Моркву нарізаємо тонкими кружечками. М’якоть болгарського перцю – тонкими смужками. Петрушку розбираємо на листочки чи дрібні гілочки. Часник очищаємо від лушпиння і промиваємо. Перець чилі ріжемо тонкими кільцями. Банку спочатку моєму проточною водою, а потім стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришку для закочування кип’ятимо дві хвилини у воді. У підготовлену банку викладаємо кружечки моркви, колечка чилі і гілочки петрушки. Кладемо також горошини чорного перцю і зубок часнику.

Укладаємо в банку помідори, перекладаючи їх смужками болгарського перцю. Розміщувати томати потрібно досить щільно, але, звичайно, намагаємося не деформувати плоди. Заливаємо банки з овочами крутим окропом і даємо йому охолонути. Охолоджену рідину зливаємо з банки в каструлю, доливаємо ще приблизно півсклянки води і додаємо сіль з цукром. Перемішуємо суміш і доводимо її до кипіння. У банку заливаємо вказану кількість оцту і заливаємо киплячий розсіл. Відразу закатуємо стерильною кришкою.

Загорнену банку перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і закутуємо ковдрою. У такому положенні даємо помідорів повністю охолонути і прибираємо їх потім у прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі помідори Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори класичні Помідори з цукром на зиму Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму