Томати в своєму соку – досить поширена популярна закуска, яку консервують на зиму. Її можна урізноманітнювати різними добавками і прянощами, в нашому випадку це хрін і часник, які додають томату пікантності.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Помідори свіжі (для соку) – 1,5 кг
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Хрін (тертий) – 1 ст. л.
- Часник (тертий) – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори у власному соку з хріном і часником просто! Овочі помити, часник і хрін почистити.
Приготувати томатний сік. Порізати помідори для соку на шматки, скласти в каструлю і варити 10 хв. після закипання, помішуючи.
У гарячому вигляді пробити блендером.
Корінь хрону і часточки часнику потерти на дрібній тертці. Взяти по 1 ст. л. обох компонентів.
Знову нагріти сік, покласти в нього часник і хрін, перемішати.
Всипати сіль і цукор, довести до кипіння. З розрахунку на 1 л томатного соку потрібно 1 ст. л. солі і 2 ст. л. цукрового піску. Кип’ятити 20 хвилин, накривши кришкою. Якщо соку вийде занадто багато, його можна уварювати трохи довше. Не забувати прибирати пінку.
Заповнити банки цілими дрібними помідорами досить щільно. Залити все гарячим томатним соком до шийок банок. Накрити банки кришками і стерилізувати 15-20 хв
Закатати банки, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою. Дати повністю охолонути і прибрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори з цукром на зиму Помідори у власному соку Солодкі помідори з часником Солодкі помідори на зиму Томати, залиті окропом