Помідори у власному соку – це універсальна і проста в приготуванні заготовка. Додавання хрону зробить її пікантною і ще більш оригінальною. Блюдо цікаво тим, що за підсумком виходить і закуска, і густий томатний сік зі спеціями.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Томатний сік – 500 мл
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Хрін – 30 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідор у власному соку з хроном? Для приготування вибираємо міцні і стиглі помідори без дефектів. Видаляємо хвостики, промиваємо від забруднень.
Моєму болгарський перець, очистити від насіння. Подрібнюємо у блендері або будь-яким зручним для вас способом.
Подрібнюємо часник. Також чинимо і з хріном.
Кип’ятимо воду в каструлі для ошпарювання помідор.
Помідори щільно викладаємо в банки і заливаємо окропом. Наполягаємо 10 хвилин, зливаємо воду.
В окрему каструлю виливаємо томатний сік. Його можна отримати, пропустивши стиглі та соковиті помідори через м’ясорубку. У сік додаємо пюре з перцю, часнику і хрону, а також сіль і цукор. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
Перемішуємо всі інгредієнти в каструлі і після закипання варимо 3 хвилини. Знімаємо з вогню.
Заливаємо соком зі спеціями помідори в банках.
Банки закриваємо кришкою і даємо заготівлях охолонути при кімнатній температурі. Після цього помідори у власному соку з хріном готові, можна переставляти у прохолодне місце.
Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори у власному соку Помідори без оцту на зиму Помідори гарячим способом Помідори у власному соку без стерилізації Помідори у власному соку з томатною пастою