Пропоную приготувати простий рецепт закуски з помідорів в желатині на зиму. Стерилізувати заготівлю не потрібно, що істотно скорочує час на приготування ароматної закуски. Кількість спецій і приправ ви можете регулювати самостійно в залежності від власних уподобань.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 1 головка
- Желатин харчовий – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 4,5 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Вода – 2.5 л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування помідор в желатині на зиму без стерилізації. Желатин залийте склянкою води. Залиште на 25 хвилин.
Ретельно вимийте банки і стерилізуйте в мікрохвильовці.
Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, ріпчасту цибулю наріжте кільцями.
Помідори ретельно промийте під холодною водою, обсушіть, наколіть зубочисткою навколо плодоніжки.
Заповніть банки помідорами, часником і цибулею, чергуючи їх.
У каструлю налийте 4 склянки питної води. Додайте цукровий пісок і сіль.
Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, влийте столовий оцет, після чого зніміть з вогню і викладіть набряклий желатин. Ретельно перемішайте до повного розчинення желатину.
В банки, залийте приготовленим маринадом. Гарячі банки з закускою добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Переверніть їх догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть і перемістіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Помідори можна готувати як цілими, так і різаними. Спробувати помідори можна через пару днів.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори гарячим способом Помідори з желатином без стерилізації Помідори на 1.5 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Солодкі мариновані помідори