Приготування помідор в желатині має безліч варіацій. Можна приготувати в маслі, що зробить блюдо ще більш ситним і поживним. Такі помідори послужать апетитною закускою на вашому столі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Желатин харчовий – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати помідори в желатині з маслом просто! Помідори ретельно промиваємо, нарізаємо на половинки. Цибулю очищаємо від шкірки і ріжемо півкільцями.
Желатин заливаємо склянкою води і залишаємо набухати на 30 хвилин.
Масло рослинне відразу виливаємо в банки. Сюди ж кладемо і горошини чорного перцю. Сіль, цукор і спеції змішуємо між собою, заливаємо половиною склянки води і кип’ятимо, після чого варимо ще 3-4 хвилини і зливаємо з плити.
Овочі викладаємо в банки з маслом і чорним перцем. Желатин змішати з маринадом і заливаємо їм помідори. Охолоджуємо і ставимо в холодильник. Після повного застигання закуску можна пробувати. Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори з цибулею в олії Помідори половинками на зиму Солодкі помідори на зиму