Якщо ви ніколи не пробували помідори в желе, то саме час спробувати. Помідори в желе без замочування желатину прості в приготуванні і дуже смачні. Ароматна закуска взимку відмінно підійде як доповнення до основних страв і доставить вам незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 4 б. по 750 гр. порц.
- Помідори свіжі (невеликі) – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Листя хрону – за смаком
- Листя вишні – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 8 шт.
- Перець чорний горошок – 40 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Гвоздика – 8 шт.
- Желатин харчовий – 6 ч. л.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 20 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Приступимо до готування помідор в желе без замочування желатину. Ретельно вимийте і стерилізуйте банки в мікрохвильовій печі або в духовці. Парасольки кропу і зелень обдайте окропом. Помідори ретельно промийте під холодною водою, обсушіть, наколіть зубочисткою навколо плодоніжки. На дно стерильних банок викладіть парасольки кропу, листя вишні і листя хрону, гострий перець і гвоздику.
Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, ріпчасту цибулю наріжте кільцями товщиною в 1 сантиметр. Заповніть банки помідорами, цибулею і часником, чергуючи їх.
В кожну банку всипте по 1,5 чайної ложки гранульованого желатину, по 2 горошини чорного запашного перцю, 10 горошин чорного перцю.
В каструлю з товстим дном налити літр питної води. Додайте цукровий пісок і сіль. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть буквально хвилину, влийте столовий оцет, знову доведіть до кипіння, після чого зніміть з вогню. Банки залийте приготовленим маринадом.
Банки з закускою з помідорів помістіть в каструлю, застелену кухонним рушником, накрийте кришками, попередньо обдавши їх окропом. Налийте теплої води по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізують 15-20 хвилин на повільному вогні.
Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі і добре закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу.
Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з цукром на зиму Помідори з часником на зиму Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі помідори в літрових банках