Цікавий варіант заготовки помідорів виходить, якщо замінити класичний рідкий маринад на щільне желе. М’якоть томатів також виходить ущільненої, оскільки просочується желатином і помітно желирующая. Вигляд у такий консервації дуже привабливий і викликає стійке бажання зняти пробу. Зберігання помідорів в желе не вимагає особливих умов. Баночки відмінно зберігаються всю зиму в льосі або підвалі разом з іншими заготовками.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 600 гр.
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чорний мелений – 10 шт.
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Вода (для маринаду) – 500 мл
  • Желатин харчовий – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати помідори в желе часточками просто! Томати моєму від пилу і забруднень. Розрізаємо кожен на часточки або половинки, в залежності від розміру плодів. Слід від плодоніжки краще вирізати кінчиком ножа.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо й обсушуємо. Розрізаємо кожну цибулину на дві частини і ріжемо на половинки тонкими півкільцями.

Банки попередньо моєму содовим розчином і висушуємо. Кришки також моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді, після чого даємо їм висохнути. У підготовлені банки укладаємо гілочки кропу і горошини чорного перцю. Зверху викладаємо скибочки помідорів зрізом вниз, чергуючи їх з цибульними кільцями. Гранули желатину висипаємо в окрему невелику миску і заливаємо 150 мл холодної води. Оставляем желатин на півгодини для набухання.

Для приготування маринаду виливаємо вказану кількість води в каструлю, додаємо сіль та цукровий пісок. Доводимо рідину до кипіння й варимо пару хвилин. У цей час активно розмішуємо набряклий желатин, щоб всі гранули розчинились. У готовий маринад вливаємо оцет і розчинений желатин, перемішуємо і знімаємо з плити. Важливо: перед додаванням желатину потрібно повністю припинити кипіння маринаду. Гарячим маринадом заливаємо помідори в банках і прикривають кришками. Ставимо банки на стерилізацію на п’ятнадцять хвилин. Після стерилізації банки закатуємо за допомогою спеціального ключа або закручуємо гвинтовими кришками.

Перевертаємо закачування догори дном для перевірки герметичності. Даємо банкам охолонути при кімнатній температурі і ставимо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори з цибулею мариновані Різані помідори Помідори в желатині на зиму Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з цибулею на зиму Томати, залиті окропом