Бочкові помідори можуть бути як зелені, так і червоні. Обидва варіанти чудові по-своєму. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом ароматних стиглих помідорів. Перевага цього рецепту в тому, що помідори можна подавати на стіл вже через 14 днів.
Інгредієнти: на 25 порц.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Часник – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Корінь хрону – 200 гр.
- Петрушка – 1 пучок
- Вода – 5 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 400 мл
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати помідори як діжкові? Ретельно вимийте і стерилізуйте банки. Кришки обдайте окропом.
Корінь хрону ретельно вимийте і очистіть, наріжте на кілька частин. Часник очистіть від лушпиння.
Болгарський перець і гострий перець ретельно промийте і обсушіть, розріжте навпіл і очистіть від насіння і серцевини. Наріжте на кілька частин. Підготовлені інгредієнти викладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Можна скористатися м’ясорубкою або кухонним комбайном.
Зелень петрушки і кропу ретельно промийте, обсушіть і наріжте на кілька частин. Змішайте з подрібненою овочевий масою. Помідори ретельно промийте в прохолодній воді і обсушити. Зубочисткою зробіть кілька проколів навколо плодоніжки.
Подрібнену масу рівномірно розділіть на кількість банок. Помідори щільно додайте в стерильних банках, додайте подрібнену суміш. У глибоку каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок, кухонну сіль і столовий оцет, перемішайте до повного розчинення спецій. Приготовленим розсолом залийте помідори.
Решту зелень викладіть зверху в банки з помідорами і закрийте щільними капроновими кришками. Банки помістіть у прохолодне місце. Дуже смачна закуска буде готова через 2 тижні.
Приємного апетиту!
Гостра закуска з помідорів Гострі мариновані помідори Мариновані помідори класичні Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму Солоні помідори холодним способом