Хочу поділитися, на мій погляд, одним з найбільш вдалих і цікавих рецептів заготовки помідорів з базиліком і лимонною кислотою на зиму. Закуска з помідорів виходить зі збалансованим смаком. Помідори добре зберігаються, незважаючи на те, що заготівля не піддається стерилізації.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Базилік свіжий – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 500 мл
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування помідори з базиліком і лимонною кислотою на зиму. Вимийте і стерилізуйте банки. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Часник очистіть від лушпиння. Зелень базиліка промийте і просушіть. На дно стерильних банок викладіть кілька листочків базиліка і часник. Помідори вибирайте міцні і однакового розміру, ретельно вимийте і обсушіть їх, наколіть зубочисткою навколо плодоніжки.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте на кілька частин. Заповніть банку помідорами як можна щільніше до половини, потім викладіть скибочку болгарського перцю і гілочку базиліка, зверху додайте помідори. Залийте попередньо підготовленим окропом і накрийте кришками, залиште на 10-15 хвилин.
В каструлю злийте воду, додайте цукровий пісок, кухонну сіль і гірчицю в зернах, доведіть до кипіння. У банки всипте лимонну кислоту і залийте приготовленим розсолом. Акуратно закрутіть закручуються кришками гарячі банки з помідорами або загорніть закаточной машинкою. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою.
Залиште помідорну закуску до повного остигання в такому вигляді. Потім переверніть і перемістіть банки з закускою в темне прохолодне місце на зберігання. Помідори чудово поєднуються з базиліком, а гірчиця надає закуски пікантність.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори Мариновані помідори в літрових банках Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму класичні Томати, залиті окропом