Маринування помідорів – заняття досить популярний і просте. Апетитну закуску на зиму можна приготувати буквально за годину, без особливих витрат і труднощів. Заготівку з помідорів з базиліком можна зробити без оцту, що добре підійде для людей з проблемами ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Базилік свіжий – 1 гілка
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Сіль велика – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 – 0,7 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування помідорів з базиліком на зиму? Перед тим як заготовити помідори з базиліком на зиму, підготуйте цукор і крупну не йодовану сіль, а також хорошу лимонну кислоту. Від якості солі сильно залежить смак і тривалість зберігання заготовки.
Підберіть свіжі щільні томати, не перезрілі і без вм’ятин, пошкоджень. Базилік також беріть свіжий. Промийте томати в проточній воді, обсушити їх. Потім добре прополощіть базилік і теж обсушіть його. В томатах зробіть проколи вилкою або зубочисткою в районі кріплення плодоніжки, тоді вони не тріснуть під час маринування і збережуть пружність.
В стерильні банки на дно покладіть гілочки базиліка і щільно утрамбуйте помідори. У банки влийте очищену воду, а потім перелийте її в каструлю і доведіть до кипіння. Окріп залийте в банки з майбутньою заготівлею і залиште на п’ять хвилин під кришкою, після чого злийте воду в каструлю і додайте цукровий пісок і сіль. Коли вода закипить, введіть лимонну кислоту, розмішайте до розчинення гранул і влийте маринад в банки з томатами. Відразу ж загорніть банки стерильними кришками. Банки переверніть догори дном і укутайте.
Через дві доби зніміть з банок «шубу», переверніть банки в нормальне положення і приберіть їх на зберігання в підвал або комору.
Закрутки помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Помідори без оцту на зиму Помідори гарячим способом Помідори на зиму пальчики оближеш