Класика домашніх заготовок на зиму – це звичайно ж мариновані помідори. Зробити це під силу будь-якій господині. А цим нескладним рецептом помідорів з часником без стерилізації досить скористатися одного разу і в наступний раз ви без шпаргалок з легкістю його повторіть самі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 800 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 4 – 6 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Як приготувати помідори з часником на зиму без стерилізації? Помідори помийте і обсушіть. Тонкою проткніть зубочисткою кожен помідор в декількох місцях. Часник очистіть і натріть його на крупній тертці.
Далі підготуйте розсіл. Влийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор, одну столову ложку тертого часнику і лавровий лист. Доведіть розсіл до кипіння і варіть поки цукор і сіль повністю не розчиняться.
Банки для закаток помийте і стерилізуйте яким зручним вам способом. Щільно розкладіть помідори по банкам. З розсолу дістаньте лаврові лиття і залийте ним помідори. Банки прикрийте чистими кришками і залиште на 10-15 хвилин.
Потім злити розсіл назад в каструлю, доведіть його до кипіння.
В банки з помідорами розкладіть часник і залийте в них гарячий розсіл. Щільно закрийте кришками або загорніть банки закаточной машинкою. Гарячі закачування укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження, потім перенесіть помідори в прохолодне місце, де вони будуть зберігатися до зими.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Помідори з часником на зиму Солодкі помідори без стерилізації Солодкі помідори в літрових банках Солодкі помідори з часником