Кожна господиня прагне урізноманітнити раціон сім’ї допомогою заготовок на зиму. Оригінальною закускою є помідори з гірчицею. Зробити дану заготівлю в домашніх умовах, використовуючи гарячий спосіб, нескладно. Такі помідори будуть оцінені по достоїнству кожним членом сім’ї за свої смакові якості.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 250 – 300 гр.
- Корінь хрону – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 20 гр.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Для маринаду: –
- Вода – 0.3 л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати помідори з гірчицею гарячим способом просто! Зубчики часнику очищаємо і нарізаємо великими шматочками. У рецепті вказано кількість інгредієнтів з розрахунку на заготівлю об’ємом 0,5 літра.
Помідори промиваємо, з допомогою виделки наносимо кілька проколів в області плодоніжки.
Корінь хрону очистіть і наріжте дрібною соломкою. Якщо є заготовлений сухий корінь хрону, можна використовувати його.
В стерилізовану ємність викладаємо лавровий лист, петрушку, часник, корінь хрону, гірчицю і чорний перець. Далі заповнюємо банку помідорами.
Коли ємність буде заповнена до самого верху, викладаємо туди ще трохи петрушки і лавровий лист.
Ємність в помідорами залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин. Потім рідину злийте.
В каструлю наберіть необхідну кількість води (можна також використовувати злиту воду з банки). Додайте цукровий пісок і сіль, поставте на вогонь. Після закипання проваріть маринад пару хвилин, потім влийте оцет і вимкніть газ.
Гарячим маринадом залийте банку з помідорами, закрийте її кришкою і переверніть шийкою вниз до повного охолодження. На зберігання покладіть заготовку з помідорів з гірчицею у прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори без стерилізації на зиму Помідори з петрушкою на зиму Помідори з хріном і часником Помідори на 2 літрову банку на зиму