Лимонна кислота – відмінна альтернатива столового оцту, який володіє різким запахом. Закачування з лимонною кислотою зберігають свій оригінальний смак і набувають невелику кислинку. Сьогодні ми будемо займатися заготівлею помідорів з лимонною кислотою з додаванням гілочки тархуну, який надає помідорів запашний аромат і тонкі терпкі нотки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 600 – 700 гр.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Острогін або Естрагон – 1 шт.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування помідор з лимонною кислотою в літрових банках. Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на бавовняний рушник і даємо їм трохи обсохнути. Кожен помідор проколюємо зубочисткою в районі плодоніжки, щоб у процесі ошпарювання окропом вони не потріскалися.
Так як процес маринування помідорів ми будемо виробляти за допомогою подвійної заливання окропом, банки для помідорів достатньо промити питною содою і добре сполоснути. На дно банок викладаємо по гілочки тархуну, бутони гвоздики і запашний перець.
Потім в банки укладаємо помідори.
В банки, заливаємо крутий окріп, зверху прикриваємо їх кришками і залишаємо помідори прогріватися протягом 10-15 хвилин.
Через відведений час на банки надягаємо кришку з отворами і зливаємо воду назад в каструлю.
У каструлю додаємо сіль і цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Маринад доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини, після чого знімаємо з вогню.
Гарячий маринад розливаємо по банках і щільно закрити їх кришками.
Перевертаємо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо їх на зберігання в підвал або комору.
Мариновані помідори Мариновані помідори з лимонною кислотою Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Томати, залиті окропом