Рецепт помідорів з цибулею і лимонною кислотою, ніби спеціально створений для тих, хто давно шукав рецепт простих і швидких в приготуванні консервованих помідорів, які до того ж чудові і за своїми смаковими характеристиками. Закуска, приготована за цим рецептом, сподобається всій вашій родині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 9 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Кріп – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати помідори з цибулею і лимонною кислотою, помідори перебрати, помити і просушити на кухонному рушнику. Проколоти помідори зубочисткою у плодоніжки, щоб вони не лопнули. Цибулю очистити і нарізати кружечками. Часник очистити. Зелень кропу і петрушки помити, просушити і дрібно нарубати. Банки і кришки для закачування помідорів стерилізувати. На дно кожної банки відправити рубану зелень, часник, лавровий лист і чорний перець горошком.
Щільно укласти в кожну банку помідори, чергуючи їх з кільцями цибулі.
У каструлі закип’ятити воду, розлити окріп по банках, накрити кришками і залишити на 5 хвилин.
Після воду з банок злити назад в каструлю, повернути її на вогонь. Додати в воду сіль і цукор, варити до повного їх розчинення. У кожну банку додати лимонну кислоту. Залити в банки маринад. Закрутити банки кришками, перевернути їх, укутати ковдрою і дочекатися повного охолодження помідорів. Готові помідори з цибулею і лимонною кислотою зберігати в прохолодному темному місці. Приємного апетиту!
Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори з часником Мариновані помідори з часником і зеленню Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори на 1 літрову банку на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі помідори з цибулею на зиму