Ачік-чучук – друге назва узбецького страви. Цей салат особливий тим, що у ньому не використовується жодна заправка, тільки спеції, а соковитість йому надає сік овочів. Частіше закуску готують до плову, але і з іншими гарячими стравами цей салат буде прекрасно гармоніювати. Важливо, щоб інгредієнти були нарізані тонкими слайсами, тому підготуйте гострий ніж.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля фіолетовий – 0.5 головок
- Сіль морська – 1 щіпка
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Петрушка – 30 гр.
- Перець чилі 0.25 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати помідори з цибулею по-узбецьки? Помідори помийте і викладіть на рушник, щоб трохи обсохнули. Розріжте помідори навпіл і наріжте тонкими пластинами гострим ножем.
З лука видалити лушпиння і сполосніть під проточною водою. Якщо цибуля використовуєте білий – сполосніть його у холодній воді, щоб прибрати гіркоту, і відіжміть.
Перець чилі помийте і наріжте тонкими кільцями. Помістіть його в ступці разом з сіллю і горошинками перцю. Розітріть спеції товкачем в порошок.
Зелень вимийте і дрібно наріжте.
У миску покладіть помідори, цибулю, зелень і посипте все підготовленої приправою. Перемішайте інгредієнти і подавайте до столу або в загальному блюді або розклавши по окремим піали.
Приємного апетиту!
Гострі помідори часточками Мариновані помідори Мариновані помідори часточками Мариновані помідори часточками з цибулею мариновані Різані помідори