Якщо ви любите експериментувати з заготовками на зиму, то цей спосіб приготування томатів на зиму вас дуже здивує і порадує! Помідори з виноградом – це не тільки смачна закуска. Такі помідори зовні виглядають дуже незвично і презентабельно. Хочете здивувати гостей за святковим столом? Відкрийте баночку томатів з виноградом!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Виноград – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Базилік свіжий – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування помідорів з виноградом з оцтом. Томати слід ретельно промити. Далі зробіть кілька проколів зубочисткою в районі плодоніжки, щоб помідори не лопнули.
Виноград промийте і відокремте від грона. Використовувати для цієї заготовки необхідно тільки щільний, без пошкоджень виноград. Можна використовувати як білі, так і темні сорти.
На дно стерилізованою банки покладіть очищені зубчики часнику, перець чорний і запашний, лавровий лист і гвоздику. Також додайте свіжий базилік. За бажанням його можна замінити свіжою петрушкою або кропом. Зазначені інгредієнти розраховані на одну літрову банку. Після спецій банку необхідно наповнити чистими помідорами і виноградом. Спочатку кладемо томати, потім шар з винограду. Повторюємо шари. Перший шар з винограду можна заповнити білим, другий – темним. За бажанням їх можна перемішати.
Далі вливаємо в баночку окріп, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Потім зливаємо воду, знову кип’ятимо її і заливаємо окропом помідори другий раз (також на 10 хвилин).
Охололу воду зливаємо в сотейник, ставимо на вогонь. Додаємо сіль та цукровий пісок. Перемішуємо. Після закипання тримаємо маринад на вогні пару хвилин і вимикаємо газ. При підготовці маринаду враховуйте обсяг заготівель, вказану кількість солі і цукру розраховане на 0,5 літра маринаду, тобто на одну літрову банку закачування.
В банку з томатами і виноградом влийте оцет, потім киплячий маринад. Відразу закрийте ємність кришкою, переверніть, укутайте теплим рушником і повністю остудіть. Зберігати заготівлю краще в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори в літрових банках Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори на зиму Солодкі помідори на зиму