Повітряний маннік на молоці з яблуками в духовці смачний і виглядає дуже апетитно! Додавання яблук в манник – відмінна ідея. Вони соковиті, з кислинкою і чудово поєднуються з розсипчастим солодким тістом. Від форми і розміру яблучних шматочків в маннике залежить підсумкова текстура і навіть смак виробу. Тому для максимальної соковитості і легкості м’якушки пропонуємо яблука потерти на крупній тертці – так вони рівномірно розподіляться у фарші і віддадуть весь свій смак.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Манна крупа – 200 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яблука – 3 шт.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Процес приготування:
Як почати готувати повітряний маннік на молоці з яблуками в духовці? Молоко наливаємо в сотейник і нагріваємо до гарячого стану на плиті.
Кладемо в нагріте молоко вершкове масло і залишаємо його растапливаться.
В окремому посуді змішуємо яйця з цукровим піском до однорідної маси.
Вливаємо в яєчно-цукрову суміш тепле молоко з маслом і ретельне розмішуємо віночком. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися.
Всипаємо в рідку масу манну крупу, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на одну годину.
Після закінчення зазначеного часу просіваємо борошно поверх манної маси і додаємо розпушувач.
Ретельно перемішуємо тісто віночком. Повинна вийти густа маса без грудочок.
Яблука промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Насіннєві коробочки вирізаємо.
Яблучну м’якоть натираємо на крупній тертці і віджимаємо від зайвого соку.
Кладемо віджату яблучну масу в тісто і акуратно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо використовується силіконова форма, то нічим змащувати не потрібно.
Приготоване тісто з яблуками викладаємо у форму.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форму з тестом на середній рівень. Випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин.
Готовий манник дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути, після чого виймаємо з форми і перекладаємо на сервірувальну тарілку. Перед подачею манник необхідно повністю остудити. Так його буде простіше розрізати, а сам зріз буде акуратним. Для прикраси можна посипати манник з яблуками цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Манник без борошна Манник з яблуками Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на молоці класичний