Хочете знати всі секрети приготування повітряного і дуже смачного лепешняку на ряжанка? Тоді цей рецепт – знахідка! Поєднання всіх використовуваних інгредієнтів настільки вдале, що манник просто тане у роті. Даний рецепт лепешняку на ряжанці – це рецепт смачного і повітряного задоволення!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 250 гр.
- Ряжанка – 250 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати дуже смачний повітряний маннік на ряжанка. Манну крупу заливаємо ряжанкою, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
Поки набухає манна крупа, підготувати інші інгредієнти. Вершкове масло необхідно розтопити.
В окремій ємності з’єднайте розтоплене вершкове масло, цукор, ванільний цукор, соду і сіль. Перемішайте. За бажанням вершкове масло можна замінити на рослинну або кокосове.
Потім вбийте до решти інгредієнтів яйця. Усе ретельно збийте виделкою або вінчиком.
З’єднайте отриману суміш і набряклу манну крупу.
Форму для випічки промажте рослинним маслом, покладіть туди основу для лепешняку. Поставте майбутню випічку в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Не забувайте оцінювати готовність десерту з допомогою зубочистки – на ній не повинно бути налиплого тесту.
По готовності дістаньте десерт з духовки і охолодіть до кімнатної температури.
Дуже смачний і повітряний маннік на ряжанці готовий!
Приємного вам чаювання!
Манник Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на ряжанці