Густе і ароматне повидло з абрикосів можна приготувати досить оригінальним способом – в духовці. Цей спосіб приготування дуже заощадить ваш час, проведений біля плити, тому сміливо беріть цей рецепт на озброєння, якщо у вас не так багато часу на різні заготовки.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати повидло з абрикосів в духовці, візьміть свіжі стиглі абрикоси і промийте їх під проточною водою, розділіть навпіл і видаліть кісточки з них.

Всипте до плодів абрикос цукровий пісок і залиште абрикоси в теплому місці на деякий час.

Миску з абрикосами і цукровим піском відправте в розігріту до 180 градусів духовку.

Готуйте варення в духовці до характерного загустіння, періодично перемішуючи його. Коли варення придбає потрібну вам густоту – воно готове.

Готове варення складіть в стерильні баночки і закатайте. Після того як варення охолоне, приберіть банки на зберігання в підвал або комору.

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Повидло