Повидло або варення з абрикосів з апельсинами має дуже приємний солодко-кислим цитрусовим смаком, а також яскравим літнім кольором. Дуже смачне і апетитне варення ви можете легко приготувати у себе на кухні, зберігши шматочок літа для холодної зимової пори.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Апельсин – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла з абрикосів з апельсином? Візьміть свіжі спілі, солодкі абрикоси. Переберіть фрукти і видалити всі пошкоджені або зіпсовані.

Видалите з абрикосів кісточки і розрізати плоди на четвертинки.

Вичавіть в абрикоси апельсиновий сік і додайте м’якоть апельсина без кісточок.

В миску або каструлю з фруктами додайте цукровий пісок і спеції за смаком – ваніль, корицю.

Приступите до варінні варення. Коли фрукти розм’якшаться, можете додатково подрібнити за допомогою блендера або товкачика.

Варення через деякий час стане досить рідким, з цього моменту потрібно варити до загустіння в потрібній мірі.

Коли варення стане таким, як вам потрібно – його можна закачати на зиму. Для цього підготуйте банки з кришками і перелийте варення в них.

Апельсиново-абрикосове повидло подавайте до столу з різними стравами, використовуйте для пирогів, та млинців, оладок.

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з апельсином Варення з абрикосів на зиму Повидло