Дуже люблю абрикосове повидло з пектином і рекомендую цей рецепт всім своїм знайомим. Ароматне повидло виходить приємною консистенції, яке можна використовувати в якості начинки для різноманітної домашньої випічки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Пектин – 10 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати повидло з абрикосів з пектином? Підготуйте необхідні інгредієнти для абрикосового повидла. Абрикоси переберіть, ретельно вимийте під проточною водою. Дайте плодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито, або обсушіть, поклавши їх на чисте кухонний рушник.
Вимиті і обсушені абрикоси розріжте навпіл і вийміть кісточки.
Половинки абрикосів дрібно наріжте, але можна і пропустити цей крок, або викласти очищені від кісточок абрикоси в чашу блендера і подрібнити їх в пюре.
Підготовлені абрикоси викладіть в каструлю з товстим дном, додайте 2/3 цукрового піску.
Перемішайте і залиште приблизно на годину, щоб виділився сік.
Поставте ємність на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь. Варіть приблизно 20 хвилин на повільному вогні. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані.
За кілька хвилин до готовності з’єднайте залишився кількість цукрового піску з необхідною кількістю пектину. Перемішайте і акуратно введіть у повидло. Лимон обдайте окропом, відріжте половину, видавити лимонний сік і вилийте до абрикосам. Ретельно перемішайте. Зніміть з вогню.
Банки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом з абрикосів з пектином добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і приберіть в прохолодне місце для зберігання.
Приємного насолоди!
Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Повидло Повидло з абрикосів на зиму